ΜΕ ΟΡΑΜΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
για μια νέα εποχή στο Δήμο Καλαμάτας!
#kalamata_meta
ΜΠΕΝΟΣ

«Η πόλη μας βρίσκεται σε απειλή» τονίζει – και προσυπογράφει «100%» το πρόγραμμά μας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση!

 

Στην πανηγυρική προεκλογική εκδήλωση για την κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη, τον υποψήφιο δήμαρχο προσφώνησε ο πρώην υπουργός, πρόεδρος σήμερα του «Διαζώματος» και πάνω απ' όλα επιτυχημένος πρώην δήμαρχος της Καλαμάτας, Σταύρος Μπένος. 

Ένας άνθρωπος που έχει πλέον αρθεί πάνω και πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς, και είναι πια «υπερκομματικός» – καθώς η προσφορά του και η προσωπικότητά του έχουν αναγνωριστεί σε μεγάλο βαθμό, τόσο από φίλους όσο και από αντιπάλους, απ' όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους 

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ...

Ο Στ. Μπένος συνέδεσε τον Βασίλη Τζαμουράνη με όλη την πολύτιμη κληρονομιά της Καλαμάτας τα τελευταία 37 χρόνια: Με κάθε μεγάλο και επιτυχημένο έργο που κοσμεί την πόλη και της έδωσε την αναπτυξιακή δυναμική που είχε μέχρι σήμερα (όπως το Πνευματικό Κέντρο, η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ο Βιολογικός Καθαρισμός, ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, το Ζουμπούλειο-ΣχολήΧορού, το Δημοτικό Ωδείο, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, η Μαρίνα Καλαμάτας, το Βιοτεχνικό Πάρκο, η ανάπλαση της Ναυαρίνου, το Μέγαρο Χορού και άλλα ακόμη...). 

Κυρίως όμως, τον συνέδεσε με το μέλλον της Καλαμάτας και ολόκληρου του Δήμου: Λέγοντας ότι ο Βασίλης είναι πραγματικά ο μόνος άνθρωπος, ο μόνος ανάμεσα σε όλους, ο οποίος μπορεί να δώσει σήμερα στην Καλαμάτα την ώθηση που χρειάζεται! 

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ. Η ΠΟΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΝΟΗ…»

Έχοντας πρωτοστατήσει ο ίδιος στην αναγέννηση της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς, ο Στ. Μπένος επισήμανε ότι η πόλη σήμερα βρίσκεται, και πάλι, μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή: Υπάρχει μια υφέρπουσα κατάσταση, πολύ επικίνδυνη, είπε. Και είναι πιο επικίνδυνη γιατί δεν είναι εμφανής.

Ζούμε όλοι στον αστερισμό της όμορφης Καλαμάτας, αλλά ο μεγάλος κίνδυνος είναι προ των πυλών!

Η πόλη έχει μεγαλώσει, εξήγησε, έχει στριμωχτεί στις παλιές της υποδομές, τα παλιά της δίκτυά της και την δυσεύρετη-πανάκριβη στέγη.

Και για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα, χρειάζεται επειγόντως ένα νέο όραμα. Το όραμα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ και του Βασίλη Τζαμουράνη (https://kalamatameta.gr/orama). Με τους 4 Άξονες ανάπτυξης, οι οποίοι αφορούν: 

  • Την ενοποίηση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου σε μήκος όλων των 15 χιλιομέτρων της ακτής μας. 
  • Την ενοποίηση του Ανατολικού με το Δυτικό Κέντρο και το «άνοιγμα» της Καλαμάτας προς τους 3 πρώην Δήμους Θουρίας – Άριος – Αρφαρών. 
  • Την αξιοποίηση του τεράστιου φυσικού, περιβαλλοντικού, μνημειακού, παραγωγικού και οικιστικού πλούτου αυτής της αδικημένης ενδοχώρας. 
  • Τη φροντίδα και ανάδειξη του Ταϋγέτου και των παραμελημένων χωριών, που προσφέρονται για ήπιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και νέων μόνιμων-ημιμόνιμων κατοίκων.

«ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ 100%»

«Αυτό το σχέδιο του Βασίλη είναι ένα σχέδιο εμπνευσμένο – και το προσυπογράφω 100%!» υπογράμμισε ο Σταύρος Μπένος. Είπε μάλιστα μεταξύ άλλων, πως κάποιοι από αυτούς τους σχεδιασμούς υπήρχαν ήδη από την εποχή του, μα δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν τα επόμενα χρόνια. 

Για αυτό και δήλωσε απολύτως βέβαιος ότι το πρόγραμμα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ είναι η βάση για την ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας τις ερχόμενες δεκαετίες – και ότι σήμερα μόνο ο Βασίλης Τζαμουράνης μπορεί να υλοποιήσει έναν τέτοιο σχεδιασμό:

«ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ! Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗ!»

Τα αποθέματα του Δήμου Καλαμάτας έχουν εξαντληθεί, η πόλη κινδυνεύει!, είπε ο Σταύρος Μπένος, κι έχει ανάγκη επειγόντως από μια νέα πνοή ώστε να συνεχίσει.

Τόνισε δυνατά λοιπόν ότι «Αυτή δεν είναι μια τυπική προεκλογική συγκέντρωση: Είναι μια συγκέντρωση αφύπνισης της πόλης μας!

Η πόλη μας είναι κάτω από μεγάλη απειλή! Δεν χωράνε εδωπέρα πελατειακά δίκτυα και μικροκομματισμοί! Η πόλη μας είναι σε απειλή!». Και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται και σήμερα ένα μεγάλο άλμα, για να ξεφύγουμε απ' τον κίνδυνο.

«Για να γίνει αυτό το άλμα λοιπόν, το πιστεύω βαθιά, πως ο καταλληλότερος άνθρωπος σ' αυτή την πόλη (όχι μόνο μεταξύ των υποψηφίων, αλλά μεταξύ όλων μας!) είναι ο Βασίλης Τζαμουράνης» δήλωσε εμφατικά ο ο Σταύρος Μπένος.

Και κάλεσε τον κόσμο να το πιστέψει βαθιά! Να πολεμήσει για αυτό το οραματικό σχέδιο της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ.

«Μην ακούτε τις "προγνώσεις" και ό,τι λέγεται! Τα πράγματα στην πολιτική αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Αν δούμε πραγματικά αυτή την απειλή, ναι, μπορούμε να κερδίσουμε αυτή την κρίσιμη και σπουδαία μάχη!» κατέληξε ο Στ. Μπένος – και αποχαιρέτησε το κοινό ευχόμενος «Με τη νίκη!».