Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Μαζί αλλάζουμε σελίδα στο Δήμο Καλαμάτας!
#kalamata_meta
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ

Είμαστε μια ανοιχτή, πολυσυλλεκτική, προοδευτική παράταξη.

Διαθέτουμε εμπειρία και τεχνογνωσία. 
Ξέρουμε να ακούμε, ξέρουμε να συνεργαζόμαστε.
Είμαστε πρακτικοί, αλλά και οραματιστές: Έχουμε όραμα και σχέδιο σε 4 Άξονες.
Θέτουμε συγκεκριμένους στόχους.
Δεν ικανοποιούμαστε με τα ελάχιστα – Δεν κλείνουμε τα μάτια μπροστά στους ορατούς κινδύνους!
Σεβόμαστε το παρελθόν, αλλά ανυπομονούμε για το μέλλον.
Δεν έχουμε δεσμεύσεις και «χρέη». 
Πιστεύουμε ξεκάθαρα στη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες για όλους και παντού.
Θέλουμε να αλλάξουμε ταχύτητα και εποχή στον Δήμο Καλαμάτας: 
Μαζί θα φτιάξουμε την ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ!

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μας 
29 Οκτωβρίου 2022 - Συνέντευξη Τύπου


Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι

Πέρασαν σχεδόν τριάμισι χρόνια από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Σεβόμενοι το αποτέλεσμα των εκλογών, με σύνεση και υπευθυνότητα, από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής περιόδου ασκήσαμε τα καθήκοντά μας ανελλιπώς και αδιαλείπτως, ελέγχοντας τη δημοτική αρχή χωρίς κραυγές και αντιπολιτευτικές κορώνες, επιδιώκοντας με τις ιδέες και τις προτάσεις μας να συμβάλουμε εποικοδομητικά στην διεκπεραίωση και προώθηση του δημοτικού έργου.

Δυστυχώς όμως ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή σπάνια υιοθέτησαν τις καλοπροαίρετες προτάσεις μας, που θα εξασφάλιζαν την διαφάνεια και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους δημότες στο Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα – επιλέγοντας τον δρόμο της αλαζονικής και πελατειακής διαχείρισης όλων των θεμάτων.


ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 
ΜΕΓΑΛΑ «ΝΑΙ» ΚΑΙ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Πρωτοστατήσαμε, μαζί με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στα μεγάλα θέματα του Δήμου και της περιοχής που απασχόλησαν το ΔΣ (όπως ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, η βελτίωση της μελέτης για το αντιπλημμυρικό, η ανάδειξη των αρχαίων στην πλατεία Υπαπαντής, το master plan του λιμανιού της Καλαμάτας, το Αεροδρόμιο κ.α.), με παρεμβάσεις μας στο ΔΣ αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ – τα οποία με την ευκαιρία ευχαριστώ για την προβολή.

•    Εναντιωθήκαμε και στηλιτεύσαμε κάθε απόπειρα της δημοτικής αρχής για απ’ ευθείας αναθέσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών χωρίς την απαιτούμενη διαδικασία δημοσιότητας, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, τόσο στοΝ κεντρικό Δήμο όσο και στα Νομικά του Πρόσωπα.
•    Καταψηφίσαμε αποφάσεις της δημοτικής αρχής που αποσκοπούσαν σε προσλήψεις με αδιαφανή και ρουσφετολογικό τρόπο. 
•    Υπερασπιστήκαμε την δημοκρατική λειτουργία στο ΔΣ και τα υπόλοιπα αιρετά όργανα, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι γνωστές αντιδημοκρατικές διατάξεις Θεοδωρικάκου που έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία στις δημοτικές αρχές (που κρίθηκαν εν τω μεταξύ αντισυνταγματικές) και αποδυνάμωσαν τον ρόλο της αντιπολίτευσης .
•    Υπερψηφίσαμε όμως, χωρίς συμπλέγματα, κάθε θετική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που κρίναμε ότι είναι προς το συμφέρον των συνδημοτών μας – όπως: Η διαδικασία ένταξης της Καλαμάτας στις 100 ουδέτερες κλιματικά πόλεις της Ευρώπης. Η ίδρυση ενεργειακής κοινότητας στο Δ.Κ. (που δυστυχώς έχει μείνει στα χαρτιά). Η ίδρυση δημοτικού κυνοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης (που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει). Η σύναψη δανείου του Δήμου από το ΤΠκΔ για την διάνοιξη των δρόμων στην Παραλία (που ακόμα δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ). Η τουριστική προβολή του Δήμου, παρά τις επιμέρους ενστάσεις μας. Η ίδρυση υδατοδρομίου (που ακόμα δεν έχει λειτουργήσει) κ.ά.
•    Καταψηφίσαμε όμως, αψηφώντας τις όποιες δυσαρέσκειες ακόμη και συναδέλφων και φίλων, σειρά προγραμματικών συμβάσεων ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με διάφορες αναπτυξιακές εταιρείες, για εκπόνηση μελετών, παροχή υπηρεσιών κ.λπ., που διακρίνονταν από αδιαφάνεια, έλλειψη στοιχειώδους ανταγωνισμού, και εξυπηρετούσαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές αντιπαροχές.
•    Ασκήσαμε σκληρή αλλά έντιμη και δίκαιη αντιπολίτευση στις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής – και κυρίως στην πανθομολογούμενη πια αδυναμία και ανικανότητά της να προγραμματίσει, να ιεραρχήσει και να υλοποιήσει τα έργα του Δήμου.


ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ 
ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
(ούτε ολοκληρώνονται τα έργα)

Είναι καλές οι γιορτές και τα πανηγύρια, οι χειραψίες, τα χαμόγελα και τα χτυπήματα στην πλάτη. Όμως, χρειάζεται ν’ ασχοληθούμε σοβαρά και με τα καθημερινά προβλήματα των συνδημοτών μας!

•    Προχθές, με την πρώτη φθινοπωρινή βροχούλα, οι δρόμοι της Καλαμάτας ιδιαίτερα στην Παραλία ήταν γι’ αρκετή ώρα αδιάβατοι, αφού δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα ομβρίων ενώ υπάρχουν έτοιμες και αδειοδοτημένες μελέτες, περιμένοντας το μεγάλο έργο του «Μορέα» που βέβαια δεν αναφέρεται σ’ αυτά!
•    Τα αντιπλημμυρικά στο Νοσοκομείο και την Θουρία έχουν σταματήσει εδώ και 2,5 χρόνια – ήδη προχθές πλημμύρισαν πάλι- ενώ χάθηκαν οι μη απορροφημένες πιστώσεις, και πολλά έργα καρκινοβατούν με κορυφαίο το έργο μεταφοράς του νερού από το Πήδημα που θα «ξεδιψάσει» την Καλαμάτα και την Δυτική Μάνη.
•    Πολλά κτιριακά έργα έχουν σταματήσει ή κινδυνεύουν να σταματήσουν
•    Ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και τα χωριά έχουν να γίνουν από το 2019.
•    Οι αναπλάσεις στην κεντρική περιοχή της Καλαμάτας πάνε από παράταση σε παράταση!

Στον τομέα των Κοινωνικών Δράσεων:
•    το Δημοτικό Υπνωτήριο μετά από 15 μήνες παραμένει επίσημα κλειστό, παρότι τα εγκαινίασε πανηγυρικά ο Δήμαρχος, λόγω μη εξασφάλισης της απαραίτητης άδειας.
•    Τα δημοτικά πλυντήρια ακόμα δεν έχουν εγκατασταθεί.
•    Το Δημοτικό παντοπωλείο διέθεσε το 2020 μόνο περίπου 10.000€ για προμήθεια τροφίμων από τις 100.000 € που επιχορηγείται ετησίως από τον Δήμο ενώ τα υπόλοιπα χρήματα καταναλώθηκαν κυρίως σε μισθοδοσίες κ. α
•    Τα προβλήματα με τους Ρομά παραμένουν άλυτα (αφού λείπει ένα οργανωμένο και μακρόπνοο σχέδιο ένταξή τους στην κοινωνία) ενώ η περιβόητη μεταστέγασή τους από την Αγία Τριάδα παραμένει ακόμα ζητούμενο. Η απραξία και η μη ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών από την Δ.Α. προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από συναρμοδιότητες, αδειοδοτήσεις κ.α.
•    Το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων κυρίως των χωριών μας αλλά και ορισμένων γειτονιών εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. 
•    Τα αδέσποτα έχουν γίνει πλέον δημόσιος κίνδυνος, το Καταφύγιο Αδέσποτων σε συνεργασία με τον Δ. Μεσσήνης καθυστερεί να ξεκινήσει, ενώ η πόλη έχει απασχολήσει το πανελλήνιο με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και σοβαρούς τραυματισμούς κυρίως γυναικών από αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται σε αρκετά σημεία της πόλης, ακόμη και στο κέντρο.

Και να ήταν μόνο αυτά;
•    Τα θέματα της Πολεοδομίας έχουν κολλήσει και απ’ ό,τι φαίνεται δεν αποτελούν προτεραιότητα για την σημερινή Δημοτική Αρχή. Η Βέργα, το Ασπρόχωμα ή Μ. Μαντίνεια περιμένουν 10ετίες την ολοκλήρωση της πολεοδομικής τους οργάνωσης και την αξιοποίηση των περιουσιών.
•    Η ΚΑΚ ΑΕ έχει μείνει στην τύχη της, ένα τοπόσημο με μεγάλη επισκεψιμότητα από ντόπιους και επισκέπτες, που θα ‘πρεπε να είναι ένας σημαντικός οικονομικός πόλος και τουριστικός σταθμός για κάθε επισκέπτη της πόλης μας.
•    Το παραλιακό μέτωπο, που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, παρά τις κατά καιρούς μεγαλόστομες εξαγγελίες, παραμένει το ίδιο και απαράλλακτο! Δεν μπορώ να ξεχάσω τις ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου που εφάρμοσε η σημερινή Δημοτική Αρχή το καλοκαίρι του 2020 και τις οποίες και απέσυρε εντός ολίγων ημερών, εισπράττοντας την χλεύη και αγανάκτηση των πολιτών για την προχειρότητά και ακαταλληλότητά τους... Τώρα, για να δείξουν το ενδιαφέρον τους (προεκλογικά), σκέφτηκαν να κάνουν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό θα πάρει χρόνια. Για την παραλιακή ζώνη όμως υπάρχουν έτοιμες μελέτες εδώ και μία 20ετία στον Δήμο, εγκεκριμένες από το Δ.Σ. σχεδόν ομόφωνα, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν!

Θα μπορούσα να συνεχίσω και με πολλά άλλα (όπως την καθαριότητα στις γειτονιές της πόλης που συνεχώς διαμαρτύρονται, τη συνέχιση του περιβαλλοντικού προβλήματος στη Μαραθόλακκα, την εγκατάλειψη και τα προβλήματα στα χωριά του Ταϋγέτου κ.α.).


ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ
- ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

 Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό αλλά επαρκές δείγμα της ανεπάρκειας της σημερινής Δ.Α. – και της ανάγκης ο Δήμος Καλαμάτας να αλλάξει σελίδα.
Με πληγώνει η σημερινή εικόνα αδυναμίας να υλοποιηθούν τα αυτονόητα. Αποτελεί λοιπόν χρέος όλων μας να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο της μετριότητας που ανταλλάσσει χειραψίες και μετρά αποτυχίες. 

Η μετριότητα και η διαρκής μάχη για την κατάκτηση του αυτονόητου είναι κατώτερη της πόλης μας. 

Μπροστά σε αυτό το τοπίο, σε αυτή την τελματώδη κατάσταση στον Δήμο μας, η παράταξή μας και εγώ προσωπικά, ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να μπούμε μπροστά στην προσπάθεια ανατροπής της σημερινής μετριότητας και της αναποτελεσματικότητας που διακρίνει τη Δημοτική Αρχή, η οποία βολεύεται με τα λίγα και πανηγυρίζει με τα ελάχιστα. 

Να φέρουμε στην επιφάνεια νέα και ικανά πρόσωπα, με νέες αντιλήψεις, νέους τρόπους άσκησης της δημοτικής δραστηριότητας, με γνώση, με εμπειρία με τεχνοκρατική αντίληψη και αξιοπιστία. Που θα έχουν στη καθημερινή τους λειτουργία την ειλικρίνεια, τη διαβούλευση, τη συμμετοχικότητα, την αξιοκρατία, την ίδια αντιμετώπιση προς όλους τους συνδημότες μας, με σεβασμό, κατανόηση και ενσυναίσθηση στα προβλήματά τους.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας. 
Ένας τόπος όπου οι πολίτες θα ζουν σε περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας, και οι επισκέπτες θα τον έχουν ως πρώτη επιλογή για τις αποδράσεις τους.

Ένας τόπος όμως πάει μπροστά όταν παράγει εισόδημα για τους πολίτες του, όταν προσελκύει επενδύσεις και νέους ανθρώπους, όταν σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον του, όταν αγαπά και προωθεί την ιστορία και τον πολιτισμό του.

Η περιοχή μας έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να καταστεί σημείο αναφοράς! Η ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και η αξιοποίηση των αγροτικών προϊόντων σε ένα σύγχρονο διατροφικό πρότυπο, αποτελούν τα εργαλεία που μπορούν να αναστρέψουν τη δημογραφική και οικονομική υστέρηση της περιοχής. 

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ζωντανής ακμάζουσας περιοχής αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο, τις υποδομές, την ιστορία, τον πολιτισμό και το δημιουργικό πνεύμα των ανθρώπων. 
Επιδίωξη μας η ανάδειξη και κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής για μία ΠΡΑΣΙΝΗ, ΨΗΦΙΑΚΗ και ΟΛΙΣΤΙΚΗ Καλαμάτα.

Χρειάζεται για να αλλάξουμε εποχή, να αλλάξουμε νοοτροπία, ν’ αλλάξουμε ταχύτητα. Χρειάζεται να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις προοπτικές του μέλλοντος – και όχι να συμβιβασθούμε με τη μετριότητα του σήμερα.


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από μια νέα ματιά για τις επόμενες δεκαετίες.
Χρειάζεται να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας αλλά και να ανοίξουμε τα φτερά μας!

- Ν’ απελευθερώσουμε και ενοποιήσουμε όλο το παραλιακό μέτωπο από τη Μ. Μαντίνεια μέχρι τις εκβολές του Παμίσου
- Να δώσουμε νέα ζωή στο εκπληκτικό οικοσύστημα του Ταϋγέτου, από το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα μέχρι τα χωριά της Αλαγονίας.
- Να μετατρέψουμε την οδό Αθηνών σε ζωντανό διάδρομο επικοινωνίας Ανατολής - Δύσης με έντονο διοικητικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, φέρνοντας πιο κοντά την πρωτεύουσα με τη Θουρία, τον Αρι, το Πήδημα, τα Αρφαρά και τα άλλα χωριά της περιοχής.
- Να αναπτύξουμε ολιστικά την παραμελημένη ανατολική περιοχή της Καλαμάτας από την πλ. 23ης Μαρτίου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου, και από Αναγνωσταρά και ανατολικά (Β’ φάση της ΒΑΑ).

Αυτό είναι το τετράπτυχο των ονείρων, των επιδιώξεων και των προτεραιοτήτων μας για το μέλλον της πόλης μας τα επόμενα χρόνια – και σας καλώ να το μοιραστούμε να παλέψουμε μαζί για αυτό.


ΟΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΕΣ 
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

Έχοντας ως πυξίδα μας τον παραπάνω σχεδιασμό, θα επιδοθούμε παράλληλα με ζήλο, ταχύτητα και μεθοδικότητα στην υλοποίηση των παρακάτω άμεσων στόχων που απασχολούν όλους τους συνδημότες μας:

•    Προώθηση όλων των εκκρεμών υποθέσεων του Πολεοδομικού σχεδιασμού (Ασπρόχωμα, Βέργα, Μ. Μαντίνεια, Αν. Παραλία) που σήμερα στερούν από τους πολίτες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν και εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους και ν’ ανοίξουν νέες δουλειές.

•    Εφαρμογή του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης της Καλαμάτας με διάνοιξη δρόμων, διαμόρφωση νέων κοινόχρηστων χώρων, αλλά και διασφάλιση των υπολοίπων ΚΧ από την αυθαίρετη χρήση τους από τρίτους, δίνοντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης της περιφέρειας και των γειτονιών της πόλης. Θα ενεργοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε για την όσο γίνεται άμεση διάνοιξη της επέκτασης της οδού Κρήτης (υπάρχει προμελέτη από το 2002).

•    Άμεση ενεργοποίηση της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου, που θα την διευρύνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό συμπεριλαμβάνοντας φορείς, κοινωνικές ομάδες αλλά και απλούς πολίτες, ώστε να εξασφαλίσουμε φθηνό ρεύμα για τον Δήμο και τα μέλη της κοινότητας. Παράλληλα θα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο όλες εκείνες τις κοινωνικές δομές που είναι αναγκαίο, ώστε κανένας συνδημότης μας να μη νιώθει απροστάτευτος.

•    Υλοποίηση και ταχεία αποπεράτωση όλων των έργων που έχουν βαλτώσει, ενώ έχουν χρηματοδότηση και συμβάσεις. Η νυν Δημοτική Αρχή επικαλείται την Covid και την πανδημία που δεν της επέτρεψαν να παραγάγει έργο στα 3 και πλέον χρόνια της θητείας της. Όμως και άλλες δημοτικές αρχές είχαν δυσεπίλυτα προβλήματα στη θητεία τους και παρήγαγαν αξιοζήλευτο και σημαντικό έργο (Κουτσούλης-απορρίμματα, Νίκας-μνημόνια και οικονομική κρίση).

•    Αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας με ιδιαίτερη έμφαση στο κυκλοφοριακό και την στάθμευση που ταλαιπωρεί τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες (στο κέντρο αλλά και στη Βέργα και τη Μ. Μαντίνεια τους θερινούς μήνες), καθώς και στην ασφάλεια που λείπει δυστυχώς από πολλά χωριά μας.

•    Αναδιάρθρωση των δυνάμεων του Δήμου: νέο μοντέλο διοίκησης με δίκαιη και αναλογικότερη κατανομή των πόρων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας. 

•    Σύνταξη 5ετούς σχεδίου ανάπτυξης και δράσης που θα καθορίσει την ιεράρχηση των δράσεων της δημοτικής αρχής και θα προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής τους.


ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Αυτή την προοπτική του τόπου μας θέλουμε να υπηρετήσουμε, σεβόμενοι και κτίζοντας πάνω στο έργο όλων των προηγούμενων διοικήσεων. 

Θα αγωνιστούμε μαζί με τους συνδημότες μας για την υλοποίηση του οράματός μας για έναν δυναμικό, ευρωπαϊκό, σύγχρονο, ανθεκτικό και δημιουργικό Δήμο Καλαμάτας. 

Φίλες και φίλοι,
Προσωπικά δεν διεκδικώ το Δήμο Καλαμάτας για να κάνω πολιτική καριέρα, αλλά για να μετουσιώσω τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία μου σε δημιουργική πολιτική.

Είμαι ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά στο Δήμο και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να βελτιωθεί και τι να αλλάξει για να πάει ο Δήμος μπροστά.
Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας μεταβάλλονται με ταχύτητα, χρειάζεται γνώση και εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Με το ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο που επεξεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μου, θα φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα.


ΣΥΝΘΕΣΗ – ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ:
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!

Πιστεύω στο διάλογο και στη συνεργασία, στη συναίνεση και στη σύνθεση και δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με πάθος και σθένος υπηρετώντας αυτές τις αξίες και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. 

Είμαι βέβαιος ότι μόνο μέσα από διαρκή διαβούλευση ελαχιστοποιούνται τα λάθη, λαμβάνονται οι πιο σωστές αποφάσεις και ασκούνται αποτελεσματικές πολιτικές. 

Φιλοδοξώ -και θ’ αγωνιστώ γι’ αυτό- να ηγηθώ ενός σχήματος δημιουργικής σύνθεσης, πλουραλιστικό, αδέσμευτο από συμφέροντα και εξαρτήσεις, με μία και μοναδική επιδίωξη την οικοδόμηση ενός πρότυπου δήμου. 

Προσβλέπω στην εμπιστοσύνη και την δημιουργική κινητοποίηση όλων όσων δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή παρακμιακή πραγματικότητα, καθώς και των κομμάτων και συλλογικοτήτων, στη μεγάλη προσπάθεια ανατροπής κατεστημένων πρακτικών και αντιλήψεων.

Γι’ αυτό σήμερα, καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους, όλους τους φορείς της πόλης, όλους όσους έχουν κατά καιρούς εκφράσει την μη ικανοποίησή τους (ή την απογοήτευσή τους) από την σημερινή Δ.Α και την επιθυμία τους για συμμετοχή στα κοινά, σε συστράτευση και κοινή κάθοδο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με πρόγραμμα και αναπτυξιακούς στόχους που θα συνδιαμορφώσουμε, με επεξεργασμένες προτάσεις και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, για την ευημερία του τόπου μας!

Καλώ λοιπόν κάθε συνδημότισσα και κάθε συνδημότη που πιστεύει ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων, να ενισχύσει την προσπάθειά μας.

Καλώ τους νέους μας που είναι άνεργοι και τους εμπαίζουν με βραχυχρόνια προγράμματα του ΟΑΕΔ (2μηνες προσλήψεις), ή συμβάσεις Covid, να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας για την επικράτηση της αξιοκρατίας, τη δημιουργία καινούργιων και ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους.

Καλώ τον επαγγελματικό κόσμο που επιδόθηκε σε μία πρωτοφανή, εναγώνια και μακροχρόνια προσπάθεια να κρατήσει το κατάστημά του ανοικτό και προσοδοφόρο, να στηρίξει τις επιδιώξεις μας. 

Καλώ όλους όσους επένδυσαν ή σκέπτονται να επενδύσουν στην περιοχή μας, να μας εμπιστευθούν και να μας βοηθήσουν με τις ιδέες και τις καλές πρακτικές τους – για να θέσουμε τα θεμέλια νέων επενδύσεων που θ’ αυξήσουν το εισόδημα της περιοχής και του Δήμου.

Καλώ τους ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών, να μας συνδράμουν με τη σοφία, τη γνώση και την ευαισθησία τους και ν’ αποτελέσουν την ατμομηχανή στην πορεία της Καλαμάτας και του Δήμου μας στις επόμενες δεκαετίες. 


Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Καλώ, τέλος, όλους τους συμπολίτες μας στην έδρα του Δήμου και στην περιφέρεια, που δυστυχώς παραμένει ακόμη ξεκομμένη και παραμελημένη, να πλαισιώσουν αυτή την πρωτοβουλία χωρίς περιορισμούς και χωρίς αποκλεισμούς, όπου και αν ανήκουν, ό,τι και να ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές – ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στη δημιουργική αναγέννηση του τόπου μας.

Η Καλαμάτα και ο Δήμος μάς χρειάζονται όλους!

Για να ανατρέψουμε την παρακμή της στασιμότητας. 

Η μετριότητα δεν αξίζει στην Καλαμάτα!


ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας

kalamatameta_parousiasi_photo_markakis01
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis02
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis03
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis04
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis05
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis06
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis07
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis08
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis09
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis10
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis11
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis12
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis13
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis14
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis15
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis16
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis17
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis18
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis19
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis20
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis21
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis22
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis23
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis24
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis25
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis26
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis27
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis28
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis29
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis30
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis31
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis32
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis33
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis34
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis35
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis36
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis37
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis38
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis39
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis40
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis41
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis42
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis43
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis44
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis45
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis46
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis47
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis48
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis49
kalamatameta_parousiasi_photo_markakis50