ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ
Η εμπειρία μας εγγύηση για πραγματικές λύσεις!
#kalamata_meta
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Βασίλης Τζαμουράνης είναι Πολιτικός Μηχανικός με τεράστια εμπειρία σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα και υποδομές. Ο ρόλος του υπήρξε καταλυτικός τις τελευταίες δεκαετίες, για την ανασυγκρότηση, ανάπλαση και ανάπτυξη της Καλαμάτας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Ως μελετητής, επιβλέπων μηχανικός, αλλά και Διευθυντής Τ.Υ., ο Βασίλης Τζαμουράνης συμμετείχε ενεργά στη μελέτη και κατασκευή όλων των εμβληματικών έργων της Καλαμάτας: Νέα Είσοδος, κάλυψη του ποταμού Νέδοντα, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ), Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ΚΑΚ), Μαρίνα, Πνευματικό Κέντρο, οδός Βασ. Γεωργίου, Μέγαρο Χορού, νέο Δημαρχείο… και πολλά άλλα. Επίσης, η Κεντρική Πλατεία, τα κτήρια του Πανεπιστημίου στο Ανατολικό Κέντρο, το ιστορικό Ζουμπούλειο κ.ά. αναπλάστηκαν με τη δέουσα τεχνική αρτιότητα υπό την καθοδήγησή του. Τέλος, όσες γνωμοδοτήσεις του εισακούστηκαν στην περίπτωση της Περιφερειακής Οδού Καλαμάτας αποδείχθηκαν καίριες και σωτήριες.

 Ο Βασίλης Τζαμουράνης ξεκίνησε την καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα, αλλά το 1983 άρχισε να εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, όπου το 1995 ανέλαβε Διευθυντής. Επιπλέον, το 2017 ορίστηκε και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Δήμου. Αυτή η πολύχρονη επιτυχημένη θητεία, όχι μόνο σε έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά και σε υψηλές διοικητικές θέσεις, δίνει στον Βασίλη Τζαμουράνη ένα πολύτιμο, διπλό πλεονέκτημα: 
-    τόσο στον προγραμματισμό και τη σωστή-έγκαιρη εκτέλεση των έργων του Δήμου, 
-    όσο και στη διαχείριση των πόρων, του έμψυχου δυναμικού, αλλά και της καθημερινότητας των δημοτών.
• Το κυριότερο; Η εμπειρία αυτή διασφαλίζει ότι το οραματικό σχέδιο της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ για ολόκληρο τον Δήμο Καλαμάτας δεν βασίζεται στα λόγια – αλλά στη γνώση και την εμπειρία: είναι συνολικά επεξεργασμένο, μελετημένο και υλοποιήσιμο. Αρκεί να αποτελέσει προτεραιότητα της περιοχής μας για την επόμενη τετραετία… η οποία θα βάλει τις βάσεις για τις επόμενες δεκαετίες!

 Όσον αφορά την καταγωγή και την οικογένειά του, ο Βασίλης Τζαμουράνης είναι γιος του οικοδόμου Νικόλαου Τζαμουράνη και της αγρότισσας Αναστασίας Μαυρίκη. Είναι επίσης αδελφός του ιατρού γυναικολόγου Δήμητρη Τζαμουράνη και της τεχνολόγου μηχανικού της ΕΥΔΑΠ Λαμπρινής Τζαμουράνη. Γεννήθηκε στον Άκοβο της Αρκαδίας, αλλά μεγάλωσε στα Ακοβίτικα της Καλαμάτας. Φοίτησε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, και στη συνέχεια σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Με τη σύζυγό του Βάντα Κυριακοπούλου, συντ. υπάλληλο της Εμπορικής Τράπεζας, έχουν τρία παιδιά: Το Νίκο, απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό φοιτητή, τη Δήμητρα, απόφοιτο Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Federico II της Ιταλίας, και την Ανάντα, τελειόφοιτη στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βασίλης Τζαμουράνης

Βασίλης Τζαμουράνης

Βασίλης Τζαμουράνης

Βασίλης Τζαμουράνης