ΜΕ ΟΡΑΜΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
για μια νέα εποχή στο Δήμο Καλαμάτας!
#kalamata_meta
ΘΕΜΕΛΗΣ

Ο μνημειακός μας πλούτος είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα πολιτισμού και ανάπτυξης, που περιμένει την ενεργή μας στήριξη και αξιοποίηση! 

Συναντήσεις με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση, την υπεύθυνη του ανασκαφικού έργου στην αρχαία Θουρία δρ. Ξένη Αραπογιάννη, αλλά και τον επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη, καθηγητή Πέτρο Θέμελη, συναντήθηκε αυτές τις μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, ο Β. Τζαμουράνης συζήτησε διεξοδικά με την κ. Μηλίτση τα θέματα που αφορούν τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και το Δήμο Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν:

- Στους αργούς ρυθμούς της αρχαιολογικής έρευνας στην πλατεία Υπαπαντής.

- Στην εξεύρεση τρόπων ανάδειξης και προστασίας του αρχαιολογικού χώρου στα Ακοβίτικα, δίπλα στον ποταμό Άρι.

- Στις απαιτούμενες εργασίες προστασίας - ανάδειξης αλλά και περιμετρικού φωτισμού του μεσαιωνικού Κάστρου της Καλαμάτας.

- Και φυσικά, στην ανάγκη εξασφάλισης καλύτερης πρόσβασης στον σημαντικό μνημειακό χώρο της αρχαίας Θουρίας και των Ελληνικών, ώστε να αυξηθεί και η επισκεψιμότητά του.

Από την δρ. Αραπογιάννη, ο Β. Τζαμουράνης και το κλιμάκιο του συνδυασμού ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την πρόοδο του εξαιρετικού ανασκαφικού έργου στην αρχαία Θουρία – το οποίο χρηματοδοτείται και από τον Δήμο Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ, σε επίσκεψή τους στην αρχαία Μεσσήνη οι υποψήφιοι του συνδυασμού είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν σε βάθος από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, για αυτόν τον μεγάλο και σημαντικό αρχαιολογικό χώρο – ο οποίος μπορεί να μην ανήκει στον Δήμο Καλαμάτας, αλλά η υποστήριξη και η προβολή του ευνοούν την προσέλκυση επισκεπτών και την αύξηση των εισοδημάτων, όχι μόνο στον γειτονικό Δήμο Μεσσήνης, μα σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Με τις επισκέψεις αυτές ο Βασίλης Τζαμουράνης και ο συνδυασμός μας ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον τους για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς.

Για τους οποίους θα μεριμνήσουμε έμπρακτα! Ώστε να αξιοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρουν στην περιοχή μας: Τόσο σε επίπεδο πολιτισμού όσο και σε επίπεδο αύξησης του τουρισμού...