ΜΕ ΟΡΑΜΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
για μια νέα εποχή στο Δήμο Καλαμάτας!
#kalamata_meta
ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Κύριε Δήμαρχε, δεν φτάνει που επιχειρείτε καθυστερημένα να λύσετε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη δική σας αδικαιολόγητη αμεριμνησία, αναγγέλλετε και τη χρηματοδότηση της δεξαμενής με τον πιο παλαιοκομματικό τρόπο!

Χαιρόμαστε που έστω και καθυστερημένα, στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος αντιλήφθηκε (μετά το τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετώπισε πρόσφατα η πόλη) την ανάγκη αντικατάστασης της δεξαμενής του Πηδήματος που χρονολογείται από το 1936. 

«Ως δημοτική αρχή διεκδικήσαμε άμεσα χρηματοδότηση για να κατασκευάσουμε μια νέα δεξαμενή» δήλωσε στη συνέντευξή του ο κ. Βασιλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «με συντονισμένες ενέργειες εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Υποδομών». Κάτι που όμως δεν είχε πράξει τόσα χρόνια, όπως όφειλε – αφού με μια δεξαμενή σχεδόν 100 ετών είναι προφανές ότι σοβαρά προβλήματα μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή!

Κύριε Δήμαρχε, όλα αυτά αποδεικνύουν 1) ότι τόσα χρόνια δεν είχατε τη στοιχειώδη προνοητικότητα να διεκδικήσετε την αντικατάσταση της… αιωνόβιας δεξαμενής, και 2) πως όταν τελικά κινηθήκατε, βρέθηκαν πολύ γρήγορα οι τρόποι και οι πόροι για την αντικατάστασή της με καινούργια. 

Δεν φτάνει λοιπόν που επιχειρείτε καθυστερημένα να λύσετε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη δική σας αδικαιολόγητη αμεριμνησία, αλλά επιπλέον, αναγγέλλετε το γεγονός της χρηματοδότησης με τον πλέον παλαιοκομματικό τρόπο, του τύπου «κατόπιν ενεργειών του… και του…», παραπέμποντάς μας σε άλλες εποχές! 

Φυσικά, μια συντεταγμένη Πολιτεία, ένα πρόβλημα που αφορά την υδροδότηση 80.000 μόνιμων κατοίκων της Καλαμάτας και των επισκεπτών της οφείλει αυτονόητα να το λύσει – χωρίς καμία αναχρονιστική αναφορά σε… ενέργειες μεσαζόντων σωτήρων. Ποια κυβέρνηση και ποια υπηρεσία θα μπορούσε να αρνηθεί ένα τέτοιο αίτημα; Να μην υποστηρίξει χρηματοδοτικά την αδήριτη ανάγκη αντικατάστασης μιας τόσο «γερασμένης» δεξαμενής; 

Μην προκαλείτε λοιπόν, κ. δήμαρχε, με πανηγυρισμούς για την αποδεδειγμένη έλλειψη προνοητικότητάς σας! Τα γεγονότα απλώς απέδειξαν ότι ακόμη και μια υπηρεσιακή κυβέρνηση επιτέλεσε εγκαίρως το καθήκον της, ώστε η κατασκευή της νέας δεξαμενής να «έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», όπως διαβεβαιώνετε στη συνέντευξή σας.  

Αντιθέτως εσείς, όλα αυτά τα χρόνια της θητείας σας, όχι μόνο δεν διεκδικήσατε την αυτονόητη αυτή χρηματοδότηση, αλλά και όταν η πόλη κινδύνεψε να μείνει χωρίς νερό λόγω της 87χρονης δεξαμενής, εσείς που είχατε αγνοήσει το πρόβλημα παριστάνατε τον ανήξερο για να αποσείσετε τις ευθύνες σας! 

Μην μας λέτε λοιπόν κι από πάνω ότι «οφείλουμε ως Δήμος να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία». Γιατί η κρίση αυτή προκλήθηκε από τη δική σας αμέλεια και έλλειψη προνοητικότητας να διεκδικήσετε (τόσο εύκολα όπως αποδείχθηκε…) τα κονδύλια για την αντικατάσταση μιας παμπάλαιης δεξαμενής νερού.  

Οπότε αντί να πανηγυρίζετε πως «με συντονισμένες ενέργειες εξασφαλίσατε χρηματοδότηση», παραδεχτείτε και απολογηθείτε για το γεγονός ότι αυτό που οφείλατε στην Καλαμάτα και τους κατοίκους της το πράξατε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση ετών. Από κει και πέρα, η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο χρέος της, χωρίς χρονοτριβή – σε αντίθεση με τις δικές σας «ενέργειες» ή μάλλον… παραλείψεις.