ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ…
Απαντάμε σε πραγματικές ανάγκες!
#kalamata_meta
ΦΑΒΒΑΤΑΣ

Μονόδρομος για την Καλαμάτα η αξιοποίηση των δύο βασικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, μετά από μια χαμένη τετραετία όπου τα κορυφαία αναπτυξιακά έργα που είχε εξαγγείλει η δημοτική αρχή έμειναν μόνο στα σχέδια και στις μακέτες…

(Άρθρο του Δημήτρη Φαββατά)

 

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές συνιστούν μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη μας, μια ευκαιρία να ξεφύγει από την στασιμότητα στην οποία είχε καταδικαστεί τα τελευταία χρόνια, και να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μονόδρομος για την Καλαμάτα είναι η αξιοποίηση των δύο βασικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων: του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Στο παρελθόν, εμπνευσμένοι και οραματιστές δήμαρχοι έθεσαν τις βάσεις της σύγχρονης φυσιογνωμίας της πόλης μας, που την καθιστά μοναδική όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα και με τις ενέργειες και την καινοτόμο δράση τους μας κληροδότησαν μια πόλη πολιτισμού, μια πόλη πρότυπο για την πολιτιστική της παραγωγή.  

Και ήταν, πράγματι, τέτοια η δυναμική αυτή, που άντεξε και τα επόμενα χρόνια της αδράνειας και της αδιαφορίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Μια χαμένη τετραετία ήταν αυτή που λήγει σε λίγες μέρες με κορυφαία αναπτυξιακά έργα για την πόλη μας, τα οποία με περισσή περηφάνεια είχε εξαγγείλει η τελευταία δημοτική αρχή, να μένουν μόνο στα σχέδια και στις μακέτες.

  • Πού είναι η περίφημη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου που θα εκτόξευε τον τουρισμό και ταυτόχρονα να προστάτευε τον αιγιαλό;
  • Πού είναι η ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, που θα έσωζε τα χωριά του από την ερήμωση;
  • Πού είναι, τέλος, το Ανοιχτό Θέατρο, που θα αποτελούσε μια όαση τέχνης και πολιτισμού στην πόλη μας;

Είναι, ολοφάνερα, αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα στις υποσχέσεις και τα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. 

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή. Πρέπει ως κόρην οφθαλμού να διαφυλάξουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τη φυσική περιουσία της πόλης μας. Η θάλασσα, η παραλιακή ζώνη, ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου είναι το δημοτικό μας κεφάλαιο και ταυτόχρονα το διαβατήριό μας για την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία.

Παράλληλα, έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριοποίηση. Πολιτιστικοί σύλλογοι, ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, με ποιότητα όμως επαγγελματιών, θεματικά μουσεία, εικαστικά δρώμενα και φυσικά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού διαμορφώνουν ένα πολιτιστικό έδαφος γόνιμο, που περιμένει όμως από εμάς να το βγάλουμε από τη στασιμότητα που το έχει καταδικάσει η παρούσα δημοτική αρχή και να το μπολιάσουμε με νέες ιδέες, με όραμα και με τεχνογνωσία. 

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θέτουν ενώπιόν μας το ουσιαστικό ερώτημα: Τι είδους πόλη θέλουμε;

  • Αν θέλουμε μια πόλη σύγχρονη, εξωστρεφή, με ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, μια πόλη που γνωρίζει και σέβεται την ιστορία και τον τόπο που τη γέννησε, τότε με τις επιλογές μας είναι στο χέρι μας να τη διεκδικήσουμε και να την υλοποιήσουμε, δίνοντας την ευκαιρία στο Βασίλη Τζαμουράνη να χτίσει την Καλαμάτα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.